Producenci

Satake Tomoko Nóż Deba 15,5cm

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 119,00 zł 119.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii używany jest także do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

 

 

Profesjonalny japoński nóż Deba Satake Tomoko 15,5 cm.

Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2

Twardość: 56-58 HRC

Długość całkowita: 28 cm

Długość ostrza: 15,5 cm

Szerokość Klingi: 5 cm

Grubość klingi: ok. 3 mm

Waga: ok. 135 g

 

Noże z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl