Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm

Opis
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
- Ostrze: 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
- Rękojeść: czarno-szara micarta
- Twardość: 61 +/- 1 HRC
- Długość całkowita: 29,5 cm
- Długość ostrza: 17 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Waga: ok. 214 g
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 61 |
Klinga nierdzewna: | Nie |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 17 cm |
Typ ostrza: | Bunka |
Stal: | Aogami #2 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.