Producenci

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

big_takeshi-saji-blue-Steel-noz-santoku.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2 099,00 zł 2099.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Takeshi Saji
Kod produktu: HD-134

Opis

Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:
- Ostrze: 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
- Rękojeść: czarno-szara micarta
- Twardość: 61 +/- 1 HRC 
- Długość całkowita: 30,5 cm
- Długość ostrza: 18 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: 2,3 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Waga: ok. 227 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 61
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści: Klasyczna nitowana
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 18 cm
Typ ostrza: Santoku
Stal: VG-10

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl