Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 21 cm
Dostępność:
brak towaru
Cena:
2 299,00 zł
2299.00

Opis
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
- Ostrze: 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
- Rękojeść: czarno-szara micarta
- Twardość: 61 +/- 1 HRC
- Długość całkowita: 34,0 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Waga: ok. 244 g
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 61 |
Klinga nierdzewna: | Nie |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 21 cm |
Typ ostrza: | Szefa kuchni |
Stal: | Aogami #2 |