Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 24 cm

Opis
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
- Ostrze: 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
- Rękojeść: czarno-szara micarta
- Twardość: 61 +/- 1 HRC
- Długość całkowita: 37,8 cm
- Długość ostrza: 24 cm
- Szerokość klingi: 5,0 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Waga: ok. 281 g
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 61 |
Klinga nierdzewna: | Nie |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 24 cm |
Typ ostrza: | Szefa kuchni |
Stal: | Aogami #2 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.