Takeshi Saji Blue Steel Nóż uniwersalny ręcznie kuty 15 cm
Dostępność:
brak towaru
Cena:
1 899,00 zł
1899.00

Opis
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji Blue Steel Nóż uniwersalny ręcznie kuty 15 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze: 11 warstwowa stal rdzewna Blue Steel No.2 Rainbow Damascus
Rękojeść: czarno-szara micarta
Twardość: 61 +/- 1 HRC
Długość całkowita: 26,5 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość klingi: 3,3 cm
Grubość klingi: 2,0 mm
Sposób ostrzenia: dwustronny
Waga: ok. 157 g
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 61 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 15 cm |
Typ ostrza: | uniwersalny |
Stal: | Aogami #2 |